Rijles Nijmegen

 

Rijles Nijmegen

 

Om voor een rijbewijs in aanmerking te kunnen komen moet je zowel het theorie- als het praktijkexamen gehaald hebben. Met de procedure voor je theorie-examen kun je al in je 17de levensjaar beginnen, zodat je – nadat je voor je theorie geslaagd bent – zo snel mogelijk na je 18de verjaardag je eerste echte rijles in Nijmegen kunt krijgen. Het oefenen voor het theorie-examen kan op verschillende manieren. Er zijn lesboeken in de boekhandel te koop. Daarnaast is het mogelijk om online digitale lessen te volgen. Tenslotte kun je je voor dit soort oefeningen ook bij een plaatselijke rijschool aanmelden, zodat je in klassikaal verband theorieles krijgt. Slaag je voor je theorie-examen, dan heb je vervolgens 18 maanden de tijd om ook het praktijkgedeelte te behalen. Lukt dat niet binnen die tijd, dan moet je eerst weer opnieuw een theorie-examen afleggen voordat een praktijkexamen aan de orde kan komen.

 

Losse lesuren of een compleet lespakket aanschaffen?

 

Hoeveel elke rijles in Nijmegen je gaat kosten verschilt van rijschool tot rijschool. Er zijn rijscholen die een x-aantal lessen tegen een pakketprijs aanbieden, maar er zijn ook tal van rijscholen die gewoon een standaardtarief per lesuur in rekening brengen. Wat de meest gunstige oplossing voor je is, is vooraf vrij lastig te bepalen. Een instructeur kan je op basis van een eerste proefles weliswaar een indicatie van het totale aantal lesuren geven dat volgens hem of haar nodig is om je voor het praktijkexamen klaar te kunnen stomen, maar dat is geen absolute garantie. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat je niet genoeg hebt aan de lesuren die in een goedkoop totaalpakket worden aangeboden, zodat je aan het einde van het lessenpakket aanvullende – veelal duurdere – lesuren bij moet kopen om uiteindelijk succesvol af te kunnen rijden.

 

Kies voor kwaliteit

 

Hoeveel lesuren je nodig hebt hangt ook in hoge mate van de kwaliteiten van je instructeur af. Het slagingspercentage van elke afzonderlijke rijschool kun je op de website van het CBR terugvinden. Dit geeft je sowieso al een goede indicatie van de kwaliteit van de te verwachten rijles in Nijmegen. Een kwalitatief goede rijschool stelt daarnaast alles in het werk om je optimaal voor je examen voor te bereiden. Dat doen ze bijvoorbeeld door je een tussentijdse toets aan te bieden, zodat je beter ontdekt wat je zwakke punten zijn. Daar kun je dan nog een tijdje goed op oefenen voordat je echt een praktijkexamen aflegt. Het aangename gevolg van deze aanpak: een aanmerkelijk grotere slagingskans.

Geef een reactie