Personal Architecture Amsterdam

Personal Architecture Amsterdam

Wat is ‘Personal Architecture’

Personal Architectuur Amsterdam is letterlijk vertaald persoonlijke architectuur. Deze vorm van architectuur bestaat uit drie kerndisciplines: Architectuur, onderzoek en ontwikkeling. Het gaat vooral om ruimtes die ervoor zorgen dat de kwaliteit van het leven zal verbeteren doormiddel van deze ruimtes. Vaak worden de bewoners van de ruimte of het pand betrokken bij het ontwerpproces. Dit maakt de architectuur direct een stuk persoonlijker. Door de bewoners te betrekken ontstaat er een groter verantwoordelijkheidsgevoel en een gevoel van verbonden voelen met de ruimte.

Stap 1: Architectuur: Het ontwerpen van zowel gebouwen en ruimtes voor particulieren en het ontwerpen van commerciële en publieke ruimtes staan hierbij centraal. Personal Architectuur Amsterdam.

Stap 2: Onderzoek: Tijdens het onderzoek wordt er eerst goed gekeken naar het type ruimte dat wordt ontworpen. Een ruimte van een particulier ziet er heel anders uit dan een ruimte die gebruikt wordt voor zakelijke en commerciële doeleinden. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en eventuele uitdagingen die kunnen ontstaan bij het ontwerpen van de ruimte.

Stap 3: Ontwikkeling: Het voorwerk dat gedaan is bij stap 2 wordt nu omgezet in daadwerkelijk werk. Het ontwerpen gaat beginnen. Het kan gaan om de herontwikkeling van bestaande gebouwen en ruimtes maar het kan ook gaan om het opbouwen van nieuwe vitale gebouwen en ruimtes.

 

Een bureau in Amsterdam dat zich specialiseert in persoonlijke architectuur is het architectenbureau Maxim Winkelaar. Het bureau wordt gerund door een vast team van gemotiveerde werknemers. Elk van deze werknemers beschikt over zijn eigen kennis, expertise en netwerk. Omdat ze bij het architectenbureau beschikken over een groot en gevarieerd team waarbij ieder zijn eigen expertise heeft is geen enkel project te gek en kan elk project tot in de puntjes perfect gerealiseerd worden.

 

Ook beschikt het architectenbureau Maxim Winkelaar over een groot netwerk bestaande uit externe adviseurs. Wil je een project laten leiden door het architectenbureau wordt er eerst gekeken welke leden uit het vaste team en welke leden uit het netwerk goed bij het project passen. Het team wordt samengesteld met de beste van de beste zodat je er zeker van bent dat jouw project naar behoren wordt uitgevoerd. Zo werken ze samen met kostendeskundigen, bouwmanagers, tuinarchitecten, interieurstylisten en klimaatadviseurs.

 

De aanpak bij Maxim Winkelwaar is heel persoonlijk. Er wordt veel input gevraagd aan de klant zodat het project een persoonlijke feel krijgt. Elke klant wordt nauw bij het project betrokken en je zult je echt onderdeel van het ontwerpteam voelen.

Geef een reactie