Moxa Therapie Utrecht

Moxa Therapie Utrecht

 

Moxa therapie Utrecht is een eeuwenoud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een andere benaming voor bijvoetkruid, dat bekend staat om de verwarmende werking. Tijdens de therapie kan het kruid op diverse manieren worden toegepast, afhankelijk van de klachten. Moxa therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur of massagetherapie en bij stuitligging van de baby, maar het kan ook als opzichzelfstaande behandeling worden gegeven.

Wanneer wordt moxa toegepast?

 

Moxa therapie wordt ingezet als aanvulling op een acupunctuurbehandeling. De therapie wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. Door de warmte wordt de aanwezige energiestroom in het acupunctuurpunt gestimuleerd. Deze energie wordt ook wel Qi genoemd. Er zijn verschillende behandelingsvormen mogelijk. Zo kan er een sigaar van moxa boven de huid of tegen de acupunctuurnaald gehouden worden, kunnen er torentjes van het ruwe kruid op de huid worden geplaatst of wordt het hele lichaam verwarmt met behulp van een lamp. Welke toepassing er gekozen wordt hangt af van de aard van de klacht. Moxa therapie kan onder andere helpen bij ernstige vermoeidheid, gewrichtspijnen, blessures of klachten waaruit een vorm van leegte, koude of blokkade naar voren komt.

 

Moxa therapie bij stuitligging

 

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen met moxa therapie beginnen vanaf de 33e week. De behandeling is pijnloos en zonder risico en bestaat uit de verwarming van een acupunctuurpunt met de moxastick. Het acupunctuurpunt zit aan de zijkant van de kleine teen. De moxastick verspreid een aangename en intense warmtestraling over dit acupunctuurpunt. Tijdens de moxa therapie leer je doorgaans hoe je deze zelf thuis kunt toepassen. In het geval van stuitligging moet je de behandeling twee weken lang dagelijks herhalen. Uit onderzoek blijkt dat de foetus spontaan draait bij 1 op de 7 vrouwen waarbij deze behandeling tussen de 33e en 36e week wordt uitgevoerd.

 

Winter is de beste tijd voor een moxa behandeling

 

Doordat moxa verwarmend werkt is de winter de beste tijd om moxa therapie te volgen. Het kruid is het meest effectief bij vochtige en koude weersomstandigheden. Door enkele moxa behandelingen te volgen kunnen blokkades opgeheven worden en gaat de levensenergie weer stromen. Hierdoor komen lichaamsfuncties weer tot leven. Moxa therapie werkt ook goed bij de behandeling van littekens en koude, futloze en gevoelloze plekken in het lichaam. De verfijnde en veelzijdige behandelvorm biedt een goede en natuurlijke oplossing voor talloze klachten.

 Naar boven

 

Geef een reactie