Familieopstelling Aalsmeer

Familieopstelling Aalsmeer

 

Veel van je patronen, gedrag en overtuigingen vinden hun oorsprong in de familie waarin je bent opgegroeid. Vanuit deze achtergrond draag je zowel bekrachtigende als beperkende patronen mee. Een familieopstelling Aalsmeer is een uitbeelding van dit systeem waar je deel van uit maakt. Dit kan zowel jouw familie zijn, als een team of organisatie waar je werkt. De opstelling openbaart een energetisch krachtenveld en geeft een verbluffend inzicht in de verhoudingen en patronen binnen het betreffende systeem.

 

Hoe werkt een familieopstelling?

 

Voor een familieopstelling heb je niet daadwerkelijk jouw familie of collega’s nodig. Je kunt de opstelling doen met de andere mensen die aanwezig zijn in de workshop. Jij als vraagsteller geeft in een kort gesprek aan wat het thema is en de begeleider beslist op basis daarvan welke delen worden opgesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van representanten. Dit zijn mensen in de groep waarin jij de opstelling doet, die iemand uit jouw persoonlijke systeem vertegenwoordigen. Denk hierbij aan je vader, moeder of jezelf. Samen met de begeleider kies je deze representanten uit en stel je deze op een bepaalde wijze in de ruimte op. Dit doe je op gevoel, zonder hier bij na te denken.

 

Informatie uit het systeem

 

Door de plek die de representanten innemen in het familiesysteem komt informatie naar boven. Deze informatie heeft te maken met jouw vraag. Zo kan iemand bijvoorbeeld aangeven een eenzaam gevoel te krijgen, of zich onbegrepen te voelen. Dit komt naar voren vanuit het energetische veld. Vervolgens ga je de representanten verschuiven en kan er een dialoog ontstaan waarbij een gezonde plek voor de “familieleden” gevonden wordt. Dit kan een zeer helend proces zijn omdat het te maken heeft met het loslaten van oude patronen en verstrikkingen. Er komt ruimte voor de integratie van nieuwe, gezonde beelden. Deze inzichten komen vaak tijdens of net na de opstelling naar boven. Ook kan het zo zijn dat het een tijdje duurt voordat jou helder wordt wat er te zien was in de opstelling.

 

Voor werk en privé

 

Een familieopstelling kan niet alleen gebruikt worden op privévlak, ook op werkgebied kan het zeer helend werken. Bijvoorbeeld om er achter te komen wat er nu echt speelt in disfunctionele teams of organisaties. Een zakelijke opstelling richt zich, net als een familieopstelling, op het verleden, het heden en de toekomst. Een bedrijf is niets meer dan een plek waar mensen samenkomen. Medewerkers, eigenaren, management, concurrenten, klanten, vakbonden, toeleveranciers en politici kunnen allemaal deel uitmaken van het systeem.

Geef een reactie