CV installateur Rotterdam

CV installateur Rotterdam

Een CV installateur zorgt ervoor dat de centrale verwarming het doet. De voornaamste werkzaamheden van een CV installateur zijn het onderhouden, plaatsen en vervangen van CV ketels. Ook kan je een CV installateur in Rotterdam inschakelen voor andere centraleverwarmingsinstallaties die er voor zorgen dat jouw woning of gebouw verwarmt wordt.

 

Hoe ziet de installatie eruit?

 

Je maakt een afspraak met een CV installateur uit de regio Rotterdam en deze komt vervolgens op de afgesproken dag bij jou thuis de cv-ketel vervangen of onderhouden. Het vervangen van een cv-ketel duurt vaak een dagdeel. De installateur moet namelijk eerst de oude cv-ketel verwijderen en deze neemt hij na de werkzaamheden ook mee. Daarna wordt de nieuwe cv-ketel door de cv-installateur geïnstalleerd, ingeregeld en afgesteld zodat je hier direct gebruik van kunt maken. Zodra de ketel naar volle tevredenheid werkt, vertrekt de CV installateur weer. Bij veel partijen betaal je pas achteraf, zodra je zeker weet dat alles goed is gegaan.

 

Onderhoud van de CV-installatie

 

Regelmatig onderhoud is nodig bij ieder product met bewegende delen, ook bij de cv-ketel. Je cv-ketel zorgt ervoor dat je jouw huis aangenaam kunt verwarmen en dat je een warme douche kunt nemen. Het is dus erg vervelend als deze niet meer werkt! De cv-installatie werkt door gas te ontsteken en verbranden. De vrijgekomen warmte wordt via een warmtewisselaar overgegeven aan het water dat zich in het gesloten circuit van de cv-installatie bevindt. Tijdens de onderhoudsbeurt zorgt de installateur ervoor dat de branding schoon is en de ontsteking optimaal werkt. Ook zijn er verschillende bewegende onderdelen die uitzetten en krimpen onder invloed van de warmtewisselingen. Deze punten worden gecheckt op een optimale werking. Voor je eigen veiligheid moeten ook de rookgaskanalen die van en naar de cv-ketel lopen 100% in orde zijn.

 

Wanneer heb je een nieuwe cv-ketel nodig?

 

Als je jouw cv-ketel altijd goed hebt onderhouden varieert de levensduur tussen de 15 tot 20 jaar. Een oude cv-ketel kent verschillende nadelen, waardoor het in sommige gevallen beter kan zijn om iets eerder een nieuwe cv-installatie te laten plaatsen. Zo kan het zijn dat je cv-ketel regelmatig stoort of dat jouw huis niet meer optimaal verwarmd wordt. Dit is een indicatie dat het tijd is voor een nieuwe cv-ketel. Het valt aan te raden om deze te laten installeren voor de wintermaanden, wanneer je de cv-installatie hard nodig hebt en veel oudere ketels het begeven.

Geef een reactie