Acupunctuur Voorburg

 

Acupunctuur Voorburg

Wat is acupunctuur

 

Acupunctuur is een Chinese geneeskunst die ook steeds meer in de Westerse wereld gebruikt woord. Het woord acupunctuur bestaat uit twee woorden acu en punctuur. Acu is afgeleid van het woord acus wat naald betekend en punctuur is afgeleid van het woord punctura wat steken betekend. In het Chinees wordt deze geneeskunst ook wel Zhen-jiu genoemd. Dit verwijst naar het prikken met naalden en het verwarmen van de pijnpunten.

 

Acupunctuur is een geneeskunst waarbij doormiddel van prikken in pijnpunten deze worden behandeld. Het is een oude traditionele Chinese manier van het genezen van wonden en pijnen.

 

Acupuntuurtherapie is een oude Aziatische geneeswijze die naast het bestrijden van pijn ook zorgt voor een gezonde bloedstroming en gezonde bloedcirculatie. De acupunctuur zorgt ervoor dat je energetische evenwicht in je lichaam zich zal herstellen.

 

Bij acupunctuur wordt je gehele lichaam behandeld en gaat het niet enkel om je huidige ziekte of aandoening. Je volledige lichaam wordt onder de loep genomen. Hierdoor zie je dat een patiënt zich vaak beter gaat voelen terwijl de klacht of pijn nog aanwezig is. Dit wordt vaak gezien als het begin van het herstelproces. Met acupunctuur kun je veel positiefs bereiken alleen is het wel een groot proces. Er zullen enkele weken of maanden overheen gaan voordat je klachten compleet zijn verdwenen. Wel zal je al snel verschil merken in je lichaam.

 

Wanneer wordt acupunctuur ingezet

 

Acupunctuur kan je op veel verschillende klachten inzetten. In Nederland ondergaan mensen vaak een acupunctuur therapie wanneer ze last hebben van slaapproblemen, migraine, maagklachten, vermoeidheid, stress, burn-out klachten, stoppen met roken, vruchtbaarheidsproblemen, hooikoorts en overgangsklachten. Doormiddel van de acupunctuur zal het lichaam meer in balans worden gebracht waardoor de klachten verminderen of soms zelfs volledig verdwijnen. Acupunctuur doet doorgaans geen pijn en zorgt ook niet voor akelige bijwerkingen.

 

Wanneer je in Voorburg of omgeving woont en je wilt ook graag beginnen met acupunctuur of je nader laten informeren is de praktijk van Saskia Schuijt aan te raden. Saskia biedt acupunctuur sessies aan en die soms ook in combinatie met massages gaan. Dit is volledig afhankelijk van het type klachten dat je hebt. Saskia is gespecialiseerd in deze traditionele geneeskunst en biedt de sessies in zowel het Nederlands als het Engels aan. Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden de behandelingen ook grotendeels tot helemaal. Ben je ook geïnteresseerd in acupunctuur, neem dan contact op met jouw verzekeringsmaatschappij en vraag welk deel van de kosten deze dekken.

Geef een reactie